وارونه‌سازی واقعیت برای تغییر معادلات-راهبرد معاصر
هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند اردن: به آتش کشیدن بیمارستان کمال عدوان جنایت جنگی فجیع است توصیه وزیر خارجه ایران به اتحادیه عرب + عکس تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات شرکت هواپیمایی آذربایجان: سقوط هواپیما به دلیل «دخالت خارجی» بوده است سازمان هوانوردی روسیه: در روز سقوط هواپیمای آذربایجان، هدف حمله پهپادی اوکراین بودیم تصاویر انهدام یک تیم تروریستی داعش منتشر شد + فیلم یک هفته عزای عمومی در هند در پی درگذشت مانموهان سینگ نخست وزیر عراق: ورود برادر بشار اسد به عراق کذب است شمار کشته‌های حمله هوایی پاکستان به افغانستان به دستکم ۵۰ تن رسید بحران سیاسی کره جنوبی؛ کار رئیس‌جمهور موقت هم به استیضاح کشید عراقچی وارد پکن شد شاخه نظامی حماس: یکی از نیرو‌های مقاومت در عملیاتی استشهادی خود را در میان گروهی ۵ نفره از نیرو‌های اسرائیلی منفجر کرد عراقچی: بار‌ها به دولت سوریه، وزیر خارجه و حتی خود بشار اسد توصیه کردم که با ترکیه وارد مذاکره شود دستگیری فرمانده دادگاه صحرایی زندان صیدنایا در سوریه + عکس
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

وارونه‌سازی واقعیت برای تغییر معادلات

سناریوی فشار همه‌جانبه که به‌وسیله آمریکایی‌ها در مقاطع مختلف به اجرا گذاشته می‌شود، راه‌حلی برای خروج از بن‌بست‌ها و کسب دستاورد به‌وسیله واشنگتن است تا به این وسیله بتواند معادلات جهانی و منطقه‌ای را تغییر دهد. به‌تازگی نیز اتهامات مختلفی از سوی غربی‌ها در موضوعات مختلف به ایران زده شده که همه این موارد نشئت گرفته از شکست‌هایی است که آنها در عرصه‌های مختلف متحمل شده‌اند.
محمدرضا فرهادی؛ کارشناس مسائل منطقه
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۹ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 22
کد خبر: ۱۵۵۶۱۳

وارونه‌سازی واقعیت برای تغییر معادلات

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ به تازگی بعد از تغییر معادلات میدانی در جنگ اوکراین، آمریکایی ها و اروپایی ها در مواضعی هماهنگ مدعی شدند، ایران با فروش پهپاد به روسیه عامل اصلی تغییر معادلات میدانی است و در این راستا به دنبال تحریم ایران هستند. به همین دلیل برخی کشورها همچون کانادا و انگلیس تعدادی از افراد و نهادهای ایرانی را تحریم کردند و اتحادیه اروپا نیز اعلام کرد تحریم هایی را علیه ایران به اجرا خواهد گذاشت.

 

سخنگوی اتحادیه اروپا ادعا کرد، این اتحادیه در حال کار برای اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران بعد از جمع‌آوری شواهد کافی در زمینه اقدام برای در اختیار گذاشتن پهپاد به روسیه برای استفاده در اوکراین است. با وجود فضاسازی ها باید به این نکته پرداخته شود که دلایل هجمه ها علیه ایران چیست؟

  1. آمریکا و اروپا به دلیل تغییر معادلات میدانی در جنگ اوکراین، به دنبال متهم سازی از طرف ثالث برای سرپوش گذاشتن بر شکست های خود در عرصه میدانی اوکراین هستند؛ زیرا غربی ها نشان داده اند حمایت های آنها از کی یف صرفاً کلامی است و کمک های نظامی و مادی ای که اعلام کرده اند حالت قطره چکانی دارد، به همین دلیل است که ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین همواره عنوان می کند غرب باید تسلیحات بیشتری در اختیار این کشور قرار دهد.
  2. شکست سیاست تحریم روسیه باعث شده است غربی ها به دنبال ایجاد انشقاق در روابط روسیه و ایران برآیند و مهمترین ابزار را نیز ادعاهای واهی همچون ارسال پهپاد قرار داده اند. آنها در مقاطع مختلف خبرسازی های جعلی متفاوتی در این زمینه انجام داده اند، به عنوان نمونه ارسال افرادی برای جنگ در اوکراین در کنار ارسال پهپادها مواردی است که با فضاسازی به دنبال ایجاد شکاف در روابط با مسکو هستند.
  3. بعد از شکست پروژه آشوب در ایران، غربی ها به دنبال آن بودند تحریم هایی را در زمینه حقوق بشری علیه ایران تصویب کنند و برای تکمیل پروژه تحریم به موضوعات جدیدی نیاز داشتند. البته همه این موارد از آنجا نشئت می گیرد که سیاست غربی ها در برابر ایران همان سیاست فشار حداکثری است. آنها این بار ابزارهای تحریم را علاوه بر موضوعات اقتصادی به ابعاد حقوق بشری و تسلیحاتی کشانده اند.
  4. با توجه به مقاومت ایران در برابر زیاده خواهی های غرب و نپذیرفتن شروط غربی ها در مذاکرات رفع تحریم ها، این کشورها دوباره سیاست گذشته خود یعنی فشارهای بین المللی بر ایران را دنبال می کنند که در این زمینه بتوانند از ایران امتیازهایی بگیرند. از منظر آنها تحریم های اقتصادی علیه ایران بیشتر جنبه تک محوری دارد؛ یعنی از جانب آمریکا این تحریم ها اعمال شده است و برخی کشورها با آن همراهی نمی کنند، اما تحریم های فعلی در زمینه تسلیحاتی و حقوق بشری ماهیتی چندبعدی دارد و به حمایت سایر کشورها در این زمینه منجر خواهد شد. این نشان می دهد روند مذکور به وسیله غربی ها به بهانه های مختلف در حال اعمال است و هربار گزاره ای برای آن مطرح می کنند.
  5. آمریکایی ها و اروپایی ها به دنبال آن هستند برخی مفاد قطعنامه 2231 را به ویژه در زمینه تحریم های تسلیحاتی علیه ایران دوباره به اجرا بگذارند و در این راستا موضوع پهپاد را به عنوان تسلیحات غبرمتعارف تعریف کرده اند. طبق قطعنامه 2231، تحریم های تسلیحاتی ایران پایان یافته است و اکنون این کشورها به دنبال بازگرداندن آن با ترفندهای مختلف هستند؛ به گونه ای که معاون وزیر امور خارجه آمریکا مدعی شد واشنگتن و متحدان فرانسوی و انگلیسی ارزیابی‌‌‌‌‌‌ کرده اند تأمین پهپادها به وسیله ایران برای روسیه تخطی از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد است. وی درباره اینکه تاریخ تحریم تسلیحاتی علیه ایران پایان یافته است، مدعی شد: تمامش منقضی نشده. علاوه‌بر این، ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ شورای‌امنیت سازمان ‌ملل متحد محدودیت‌ها علیه انتقال برخی تسلیحات پابرجاست و این محدودیت تسلیحات غیر ‌از تسلیحاتی هستند که تحت‌تحریم تسلیحات متعارف قرار دارند. از نظر ما پهپادهایی که از ایران به روسیه منتقل و در اوکراین استفاده شده‌اند، ازجمله تسلیحاتی هستند که همچنان ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ مشمول ممنوعیت می‌شوند.

 

ارزیابی نهایی

سناریوی فشار همه جانبه که به وسیله آمریکایی ها در مقاطع مختلف به اجرا گذاشته می شود، راه حلی برای خروج از بن بست ها و کسب دستاورد به وسیله واشنگتن است تا به این وسیله بتواند معادلات جهانی و منطقه ای را تغییر دهد.

 

به تازگی نیز اتهامات مختلفی از سوی غربی ها در موضوعات مختلف به ایران زده شده که همه این موارد نشئت گرفته از شکست هایی است که آنها در عرصه های مختلف متحمل شده اند. آخرین شکست آنها طرح ایجاد آشوب های گسترده در ایران بود که با پایان آن، در روندی تکراری دوباره به سراغ تحریم ها و فشار همه جانبه علیه ایران رفته اند.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار